Το σχολείο

Λειτουργία σχολείου, εκπαιδευτικοί,
μαθητικό δυναμικό

 

 

Project

Ερευνητικές εργασίες με
τη μέθοδο project

 

 

sep4u.gr

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το νέο
Λύκειο και τις πανελλαδικές εξετάσεις

 

 

Σεισμοί

Ενημερώσου απο τώρα

2ο Λύκειο Λευκάδας
Άγγελος Σικελιανός

...νησί μου·άλλη θροφή από τη θροφή μου δε θα βρω,
από την ψυχή μου άλλη ψυχή, άλλο κορμί από το κορμί μου...

Άγγελος Σικελιανός, λίγα λόγια εδώ

   

Εκδηλώσεις

Στα ίχνη του Ερατοσθένη …

Το σχολείο μας  έλαβε μέρος στην δράση με τίτλο: «Το Πείραμα του Ερατοσθένη για τον υπολογισμό της περιφέρειας της Γης».

Η συγκεκριμένη δράση  δίνει την ευκαιρία στους  μαθητές  να υπολογίσουν την περιφέρεια της Γης επαναλαμβάνοντας το διάσημο πείραμα του αρχαίου Έλληνα μαθηματικού, αστρονόμου και φιλοσόφου Ερατοσθένη. Βασικός στόχος της δράσης είναι η ανάδειξη του πειράματος, ως αναπόσπαστου συστατικού της εκπαιδευτικής διαδικασίας, μέσα από την συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών σε βιωματικές και συνεργατικές ανακαλυπτικές δραστηριότητες. Έτσι, στα πλαίσια της δράσης  στις 20/3/2018, ημέρα της Εαρινής Ισημερίας,  οι μαθητές του Α3 τμήματος του σχολείου μας βγήκαν  στον προαύλιο χώρο για να πραγματοποιήσουν τις απαραίτητες για το πείραμα μετρήσεις.

Το πείραμα επί το έργον!  

 

 

Κοπή πρωτοχρονιατικης πίτας 2ου Λυκείου

Την Τρίτη 23/01/2018 ο Σύλλογος Διδασκόντων, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και οι μαθητές του 2ου ΓΕΛ έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα του σχολείου. Ανταλλάχθηκαν ευχές και οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων.  Στη συνέχεια έγινε συνάντηση με το 15μελές του σχολείου.Το φλουρί βρήκαν τρείς μαθητές του σχολείου, ένας απο κάθε τάξη, το οποίο αντάλλαξαν με ένα αναμνηστικό δώρο προσφορά του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων.

Πρώτη η ομάδα ποδοσφαίρου του 2ου ΓΕΛ

Η ομάδα ποδοσφαίρου του 2ου ΓΕΛ Λευκάδας νίκησε στον τελικό αγώνα το 1ο ΓΕΛ Λευκάδας με σκορ 1-0 και κατέλαβε την πρώτη θέση στους Σχολικούς αγώνες σχ. έτους 2017-2018

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ 2017 "Τα σχολεία μελετούν τους σεισμούς"

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ 2017 «Τα σχολεία μελετούν τους σεισμούς» 3 έως 7 Σεπτεμβρίου 2017, 2o Γενικό Λύκειο, Λευκάδα.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Καλοκαιρινό σχολείο 2017  στο 2ο Γενικό Λύκειο Λευκάδας με θέμα «Τα Σχολεία Μελετούν τους Σεισμούς» που διοργάνωσαν από κοινού η Ένωση Ελλήνων Φυσικών, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και το Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της Ελληνογερμανικής Αγωγής.

Σχολικό πρωτάθλημα πετοσφαίρισης 2017-2018

Στο σχολικό πρωτάθλημα πετοσφαίρισης η ομάδα κοριτσιών του 2ου ΓΕΛ Λευκάδας αναδείχθηκε πρώτη αφού  νίκησε  στον τελικό την ομάδα του Λυκείου Νυδριού.

Απονομή κυπέλου

Παρουσίαση προγραμμάτων σχολείων

Στις 3 Μαϊου 2017 στην Αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου ΓΕΛ Λευκάδας "ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ" , έγινε η παρουσίαση των προγραμμάτων των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Λευκάδας. Οι μαθητές μας παρουσίασαν τα προγράμματα:

1. Κομοτηνή η πόλη των αντιθέσεων

2. Φτερουγίσματα απο τη Λιμνοθάλασσα της Λευκάδας στη Λίμνη Βιστωνίδα 

Επικοινωνία

Διευθυντής: Κ. Αραβανής

Διεύθυνση: Βαρδάνια 31100 Λευκάδα

Τηλέφωνο 1: 2645022640

Τηλέφωνο 2: 2645024378

Fax: 2645022478

email: mail@2lyk-lefkad.lef.sch.gr

Εκπαίδευση

Διεύθυνση ΔΕ Λευκάδας

Διεύθυνση ΠΕ Λευκάδας

ΚΕΠΛΗΝΕΤ Λευκάδας

ΚΕΣΥΠ Λευκάδας

ΕΚΦΕ Λευκάδας

Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων Λευκάδας

Γραφείο Φυσικής Αγωγής Λευκάδας