Παλαιότερα Σχολικά Έτη

Σχολικό Έτος 2015 – 2016

 

Σχολικό Έτος 2016 – 2017

Σχολικό Έτος 2017 – 2018

Σχολικό Έτος 2018 – 2019

Σχολικό Έτος 2020 – 2021

 

 

Σχολικοί αγώνες νίκη του 2ου Λυκείου
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα EUROSCOLA 2016

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα EUROSCOLA 2016 οι 3 από τους 24 μαθητές των σχολείων των Ιονίων Νήσων που  συμμετείχαν ήταν μαθητές  από το 2ο Λύκειο Λευκάδας και συγκεκριμένα: Καρακασίδου Έλενα , Κουνιάκη Σπυριδούλα και Παρόμοβ  Ροστισλάβ . Στο πλαίσιο της ημερίδας EUROSCOLA  ταξιδέψαμε στο Στρασβούργο, την έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στις 25 Φεβρουαρίου 2016 έλαβε χώρα η ημερίδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η μέρα ξεκίνησε πολύ νωρίς καθώς έπρεπε να είμαστε έτοιμοι για να μεταβούμε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο χωρίς καμία καθυστέρηση. Αφού περάσαμε τους απαραίτητους ελέγχους μπήκαμε στην αίθουσα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όπου μας δόθηκαν ενημερωτικά φυλλάδια και μας παρουσιάστηκε από τη ξεναγό μας το πρόγραμμα της ημέρας. Αρχικά, πήγαμε στο εστιατόριο του Ευρωκοινοβούλιο όπου φάγαμε πρωινό και συζητήσαμε μεταξύ μας για αυτά που θα ακολουθούσαν στη διάρκεια της ημέρας. Στη συνέχεια, συγκεντρωθήκαμε στο Ημικύκλιο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και εγκατασταθήκαμε στις θέσεις των ευρωβουλευτών και οι συνοδοί μας σε ειδικές θέσεις. Εκεί, αφού μας δόθηκε χρόνος για φωτογραφίες και εξερεύνηση του χώρου, διοικητικοί υπάλληλοι μας παρουσίασαν το Ε.Κ και μίλησαν για την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρώπη γενικότερα. Ακολούθησε η παρουσίαση των χωρών. Κάθε χώρα έπρεπε να παρουσιάσει σε ένα με δύο λεπτά κάποια χαρακτηριστικά στοιχεία για αυτήν. Ορισμένες χώρες προτίμησαν να κάνουν μια πιο ενδιαφέρουσα παρουσίαση είτε τραγουδώντας είτε απαγγέλλοντας κάποιο ποίημα που έγραψαν ή χρησιμοποιώντας στατιστικά στοιχεία και μαριονέτες. Η δική μας παρουσιάστηκε από μία κοπέλα από την Κέρκυρα, η οποία μίλησε για την Ελλάδα και τα Ιόνια Νησιά πιο συγκεκριμένα και έκλεισε το λόγο της με μία φράση του Οδυσσέα Ελύτη. Έπειτα, συνεχίσαμε με μία δημοσκόπηση στην οποία χρησιμοποιήσαμε την ηλεκτρονική ψήφο όπως ακριβώς και οι ευρωβουλευτές και ψηφίσαμε για θέματα όπως αν θα πρέπει να υπάρχει μόνο μια γλώσσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση , αν πιστεύουμε ότι το Ευρώ είναι καλό ή αν είμαστε καλά ενημερωμένοι από το σχολείο για την Ευρώπη. Η ώρα των ερωτήσεων ήταν πολύ σημαντική αφού πολλοί μαθητές έκαναν ερωτήσεις και πήραν απαντήσεις για διάφορα ζητήματα. Μερικές από τις ερωτήσεις ήταν για την μετανάστευση και το προσφυγικό, τα μάρμαρα του Παρθενώνα, την τρομοκρατία, την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε. κ.ά. 

Με το τέλος των ερωτήσεων επιστρέψαμε στο εστιατόριο όπου πήραμε το μεσημεριανό μας. Ιδιαίτερη σημασία είχε αυτή η στιγμή γιατί έπρεπε να χωριστούμε σε τετραμελείς ομάδες με άτομα διαφορετικών εθνικοτήτων και να συμπληρώσουμε ένα φυλλάδιο με 20 ερωτήσεις στο πλαίσιο του Eurogame. Οι ερωτήσεις ήταν σε διάφορες γλώσσες της Ε.Ε οπότε έπρεπε να βρούμε παιδιά από άλλες χώρες να μας τις μεταφράσουν και να συνεννοηθούμε με την ομάδα μας για να βρούμε τη σωστή απάντηση. Ήταν μια ωραία δραστηριότητα που είχε στόχο να γνωριστούμε με παιδιά τελείως διαφορετικά από μας και να αναπτύξουμε φιλίες.

Σχολική Γιορτή 28ης Οκτωβρίου 2016

Σχολικό Έτος 2015 – 2016

Παγκόσμιας Ημέρας των Ατόμων με Αναπηρία

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας των Ατόμων με Αναπηρία 15 μαθητές και μαθήτριες του 2ου ΓΕΛ συμμετείχαν στις δράσεις με τα παιδιά του Ειδικού Σχολείου και του ΚΔΑΠ σε ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης, κοινωνικής αλληλεγγύης για την ένταξη των ατόμων στο κοινωνικό περιβάλλον. Παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος και ο Μητροπολίτης Λευκάδας.

Χριστουγεννιάτικη Γιορτή στο Σχολείο

Οι μαθητές της Γ Λυκείου του 2 Λυκείου Λευκάδας διοργάνωσαν χριστουγεννιάτικη γιορτή στο σχολείο με ποιήματα τραγούδια και θεατρικό που δημιούργησαν σκηνοθέτησαν και έπαιξαν οι ίδιοι.

Print Friendly, PDF & Email