Διαδικτυακή συζήτηση μαθητών/-τριών με τον  Καθηγητή Πληροφορικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κ. Ιωάννη Βλαχάβα με θέμα «Τεχνητή Νοημοσύνη: Προκλήσεις και Προοπτικές»

Τη Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024, στο πλαίσιο της δράσης «Τεχνητή Νοημοσύνη: Προκλήσεις και Προοπτικές», μαθητές και μαθήτριες της Α΄ και Β΄ Λυκείου του 2ου Πειραματικού ΓΕΛ Λευκάδας είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε σύγχρονη διαδικτυακή συζήτηση με  έναν από τους κορυφαίους Έλληνες επιστήμονες στον τομέα της ΤΝ, τον καθηγητή Πληροφορικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), κ. Ιωάννη Βλαχάβα.

Ο καθηγητής απάντησε με απλό και μεστό λόγο στις ερωτήσεις των μαθητών/-τριών, επιλύοντας τις απορίες τους και δίνοντας μια νηφάλια, ορθολογική και θετική προσέγγιση στο θέμα των προκλήσεων και των προοπτικών που αναδύονται από την ανάπτυξη της Τ.Ν. Εστιάζοντας στις δυνατότητες και στα οφέλη, επισήμανε την ανάγκη για επαγρύπνηση, έλεγχο και, κυρίως, κοινωνική αλληλεπίδραση. Τέλος, ενθάρρυνε τους μαθητές και τις μαθήτριες να ασχοληθούν ακαδημαϊκά και επαγγελματικά με αυτόν τον τομέα, υπογραμμίζοντας ότι είναι προσιτός στις δυνατότητές τους, παρά την κυρίαρχη εσφαλμένη αντίληψη ότι πρόκειται για ένα απροσπέλαστο πεδίο.

Τη δράση συντόνισαν οι καθηγήτριες Αυδίκου Κατερίνα και Λιαροπούλου Ευφροσύνη.

Print Friendly, PDF & Email