Εκδήλωση του σχολείου για την Γενοκτονία των Ποντίων

Στα πλαίσια ολοκλήρωσης των Ομίλων δημιουργικότητας και αριστείας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση απονομής των βεβαιώσεων συμμετοχής των μαθητών και εκπαιδευτικών .

Η διάρκεια κάθε Ομίλου τη φετινή χρονιά  κυμάνθηκε από 40 έως 46 ώρες . Λειτούργησαν οι Όμιλοι Ρητορικής, Ιστορίας και Κινηματογράφου, Φυσικής Αγωγής, Στατιστικής, Πληροφορικής, Δημιουργίας Εφημερίδας  όπως επίσης για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή και τους πρόσφυγες στη Λευκάδα και Άγιο Νικόλαο Αιτ/νίας.

Συμμετείχαν 85 μαθητές οι οποίοι παρουσίασαν τη δουλειά τους .

Η φετινή πρώτη χρονιά ήταν μια πρόκληση για όλους, γιατί ήταν η πρώτη φορά ,αλλά το αποτέλεσμα μας δίνει την ώθηση να συνεχίσουμε με αισιοδοξία και με νέα θεματολογία.

Στη συνέχεια απονεμήθηκαν τα κύπελλα στις σχολικές ομάδες ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϊ αγοριών και κοριτσιών και τα διπλώματα συμμετοχής των αθλητών- αθλητριών. Επίσης απονεμήθηκαν διπλώματα στους συμμετέχοντες στο Πανελλήνιο Σχολικό πρωτάθλημα και σε αυτούς που συμμετείχαν στους σχολικούς αγώνες στην Αρχαία Μεσσήνη.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ιστορικά στοιχεία από το ξεριζωμό και τη γενοκτονία των ελληνόφωνων πληθυσμών της  Μικράς Ασίας και του Πόντου.

 Ιδιαίτερη συγκίνηση προξένησαν οι μαθητές με τα ποντιακά τραγούδια και τους ποντιακούς χορούς ,με τη συνοδεία ποντιακής λύρας  και νταουλιού ,από μαθητές και μαθήτριες του Σχολείου μας , αφού πολλοί έχουν καταγωγή από το ποντιακό χωριό Άγιος Νικόλαος.

Στο τέλος προσφέρθηκαν κεράσματα σε όλους τους παραβρισκόμενους τα οποία παρασκεύασαν εκπαιδευτικοί του σχολείου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης κ. Ανδρέας Πολίτης και ο Προϊστάμενος Εκπαιδευτικών θεμάτων κ. Σωκράτης Παπαδόπουλος.

Το υλικό παρουσίασης:

Βίντεο από την εκδήλωση:

https://drive.google.com/file/d/104uyle857R3pp-6kJVX9YKBwH_o7i7Xv/view?usp=sharing

https://drive.google.com/file/d/1dwZfTcZVL0S3CAUKlAVFYPT9M7EB_uww/view?usp=sharing

Print Friendly, PDF & Email