Διήμερη επίσκεψη των “Ομίλων Αριστειάς και Δημιουργικότητας” στην Αθήνα


Στις 4 και 5 Απριλίου 2023 πραγματοποιήθηκε διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα με συμμετέχοντες τους μαθητές του σχολείου μας που στο τρέχον σχολικό έτος είναι εγγεγραμμένοι στου ομίλους αριστείας Θεάτρου, Κινηματογράφου και Δια Βίου Άσκησης.

Στα πλαίσια της επίσκεψης οι μαθητές βρέθηκαν και ξεναγήθηκαν στο κεντρικό στάδιο του ΟΑΚΑ και στη συνέχεια φιλοξενήθηκαν για τουλάχιστον μία ώρα στο προπονητικό κέντρο στίβου του ΟΑΚΑ, στο οποίο με μεγάλη χαρά γνώρισαν από κοντά τους εθνικούς προπονητές Κο Πομάσκι και Κο Βασιλικό αλλά και τους πρωταθλητές Μίλτο Τεντόγλου (χρυσός ολυμπιονίκης στο άλμα), Νίκο Ανδρικόπουλο (2 η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο τριπλούν), Δημήτριο Τσιάμη (3 η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου στο τριπλούν) και Ανδρέα Πανταζή (3 η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 στο τριπλούν). Μίλησαν μαζί τους σε πολύ φιλικό κλίμα, τους έθεσαν ερωτήσεις και δέχθηκαν τις πολύτιμες συμβουλές τους.

Επιπλέον, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στο θέατρο Αθηνά τη θεατρική παράσταση “Στο πέμπτο σκαλοπάτι”, το διάσημο αστυνομικό θρίλερ του Φρέντερικ Νοτ. Μετά το τέλος της παράστασης είχαν επίσης την ευκαιρία να συναντήσουν και να συνομιλήσουν με τους συντελεστές της παράστασης, οι οποίοι με μεγάλη προθυμία τους μίλησαν για τις ομορφιές αλλά και τις δυσκολίες της τέχνης τους.

Τέλος, οι μαθητές επισκέφθηκαν τη Θόλο στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, στην οποία πραγματοποιούνται ψηφιακές προβολές με σημαντικές θέματα από τον χώρο της ιστορίας, της επιστήμης κ.λπ. Επελέγη η προβολή με θέμα την Ακρόπολη και έτσι οι μαθητές απόλαυσαν μια εικονική και διαδραστική περιήγηση στον Ιερό Βράχο. Όλα τα παραπάνω – πιστεύουμε και ελπίζουμε – συνέβαλαν σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα υψηλού επιπέδου, το οποίο προσέφερε πολύτιμες εμπειρίες στους μαθητές μας και το οποίο αποτελεί το ιδανικό επιστέγασμα της λειτουργίας των ομίλων μας την τρέχουσα σχολική χρονιά.

Οι συνοδοί εκπαιδευτικοί Φραγκούλη Χρυσούλα, Τσερέ Αλεξάνδρα και Σγουρόπουλος
Παναγιώτης

Print Friendly, PDF & Email