Εκπαιδευτική εκδρομή του Ομίλου Θεάτρου

   Την Παρασκευή 23 και το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου οι μαθητές του Θεατρικού Ομίλου του σχολείου μας μαζί με τις υπεύθυνες καθηγήτριες, Τζαίην Ιγνατίου και Αλεξάνδρα Τσερέ, πραγματοποίησαν διήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα με βασικό στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της σχέσης των μαθητών με την τέχνη του θεάτρου.

    Oι μαθητές την πρώτη μέρα είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στο θέατρο «Βρετάνια» την θεατρική μεταφορά της γνωστής κινηματογραφικής ταινίας «Ο κύκλος των χαμένων ποιητών» με πρωταγωνιστές μια πλειάδα εξαίρετων ηθοποιών.

Την δεύτερη μέρα οι μαθητές επισκέφθηκαν το «Θέατρον» στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» και παρακολούθησαν την θεατρική παράσταση «Οι άθλιοι» του Βίκτωρος Ουγκώ, μια φαντασμαγορική θεατρική διασκευή του ομώνυμου κλασικού μυθιστορήματος.  Μετά το πέρας της παράστασης ξεναγήθηκαν στα παρασκήνια και την σκηνή του θεάτρου, μια από τις μεγαλύτερες της Αθήνας.

Τέλος, στα πλαίσια της εκδρομής οι μαθητές επισκέφθηκαν επίσης το «Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», το Καλλιμάρμαρο Στάδιο και την Ακρόπολη των Αθηνών και περιηγήθηκαν στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Επρόκειτο πιστεύουμε συνολικά για μια εκπαιδευτική εκδρομή πλούσια σε εμπειρίες. Και του χρόνου!

  Τζαίην Ιγνατίου

Αλεξάνδρα Τσερέ

Print Friendly, PDF & Email