Φυσική


Η Φυσική είναι η επιστήμη που ασχολείται με τη μελέτη της φύσης και των φυσικών φαινομένων και συγκεκριμένα με τη μελέτη της ύλης, της κίνησης της στο χώρο και στο χρόνο και των σχετιζόμενων με αυτή φυσικών μεγεθών και αλληλεπιδράσεων όπως η ενέργεια και οι παρατηρούμενες δυνάμεις. Σκοπός της φυσικής είναι η εύρεση του πλαισίου των θεμελιωδών νόμων που καθορίζουν τη συμπεριφορά του φυσικού κόσμου, από τη συμπεριφορά και τις ιδιότητες των υποατομικών σωματιδίων (σωματιδιακή φυσική) έως ολόκληρου το σύμπαντος (αστρονομία, αστροφυσική). Οι νόμοι αυτοί διατυπώνονται ως θεωρίες, οι οποίες εκφράζονται γενικά ως μαθηματικές σχέσεις.
Σύμφωνα με τον κάπως απλοποιημένο “σχολικό” ορισμό λέγεται ότι η φυσική είναι η επιστήμη που μελετά τις μεταβολές (αλλαγές) που συμβαίνουν στη φύση (φυσικά φαινόμενα) κατά τις οποίες τα διάφορα υλικά δεν αλλάζουν χημική σύσταση. Η περιγραφή αυτή κυρίως δίνεται για να διακρίνει από την επιστήμη της χημείας.


Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια


Στην ενότητα αυτή θα βρείτε , ασκήσειςχρήσιμα βοηθητικά εργαλεία, όπως διαδραστικό εκπαιδευτικό υλικό με θεωρία και ασκήσεις, σε μια προσπάθεια να προσεγγιστεί η Φυσική της Α λυκείου κατά τρόπο εμπεριστατωμένο και κατανοητό.Δημιουργήθηκε από την ομάδα :

  • Λιοπύρης Μιχάλης
  • Μπλοκουρ Βλάντισλαβ
  • Φερεντίνος Νίκος
  • Σάντας Απόστολος

στα πλαίσια του μαθήματος της Ερευνητικής εργασίας για την Α λυκείου.

Print Friendly, PDF & Email